De premiers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten boycotten de viering van Koninkrijksdag. Dat beweert Elsevier in een gisteren gepubliceerd artikel. ,,Zij weigeren maandag naar Amsterdam te komen om in het bijzijn van koning Willem-Alexander het traditionele Koninkrijksconcert bij te wonen.”
In het artikel schrijft Elsevier dat een betrouwbare bron in Den Haag zou hebben gezegd dat de premiers van de drie eilanden zo boos zijn op het kabinet Rutte dat ze eerder deze week hebben laten weten niet te zullen komen. ,,Dit is extra pijnlijk, omdat maandag aanstaande een lustrumviering wordt gehouden. Het is dan precies 60 jaar geleden dat koningin Juliana haar handtekening zette onder het Statuut voor het Koninkrijk”, aldus Elsevier.

Lees meer...

ADletters logo

 

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).