Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Stichting Natuurparken Bonaire (Stinapa) roept inwoners en bezoekers op om morgen, vrijdag 30 augustus, Lac Bay Day te komen vieren. Het belooft volgens Stinapa een onvergetelijke middag te worden.

Lac BayVan 16.00 tot 18.00 zijn er verschillende uitdagende en inspirerende activiteiten. ,,Ga op avontuur om vogels te spotten met Elsmarie Beukenboom, bekend om haar kennis van de natuur. Of duik in de geschiedenis van het eiland bij de boeiende presentatie van Fuhikibo”, aldus Stinapa. ,,Maar dat is nog niet alles! Voel de kracht van de wind als je samen met windsurfers van lokale windsurfscholen voor het eerst windsurft. Zorg dat je op tijd bent om zeker van een plek te zijn! Als je graag op het water bent, pak je kans en ga mee met de gratis boottrip en snorkeltour onder begeleiding van ervaren Stinapa-rangers. Zo kun je de mooie onderwaterwereld van de baai van dichtbij bewonderen.”

Bezoekers hebben de kans om informatie van Bonairiaanse natuurorganisaties, die hun eigen tafel hebben, te bekijken. ,,En mis de lancering niet van Stinapa’s fonkelnieuwe boek ‘Tesoronan di Karibe’, ‘De schatten van het Caribisch gebied’. Het evenement is volgens de natuurbeschermingsorganisatie veel meer dan een gewone viering, het is het bewijs van het succes van Stinapa’s project ‘Lac pa semper’. ,,Werp een blik vanaf de pas in gebruik genomen uitkijktorens, lees de informatie op de nieuwe borden en kijk zelf wat het werk van de enthousiaste rangers inhoudt. Dit alles maakt deel uit van het streven om Lac te behouden en te beschermen. Bezoek de moderne koraalkwekerij en leer alles over de pas geplante velden van zeegras die belangrijk zijn voor het zeeleven en om het water van Lac Baai kristalhelder te houden.”

Het evenement vindt plaats bij de wachttorens op Sorobon en is toegankelijk voor iedereen en helemaal gratis. Belangstellenden kunnen genieten van lokaal eten en drinken en ze kunnen vogels kijken. Verder zijn er zoals eerder genoemd geschiedenistochten, een boottocht met de boswachters, snorkeltochten, windsurfdemonstraties en tal van andere activiteiten voor kinderen. Dit project wordt gefinancierd met geld van de Europese Unie door het Caribbean OCT’s Resilience, Sustainable Energy and Mariene Biodiversity Programme (Resembid).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.