Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Miles Mercera, die sinds 2021 als directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft gediend, zal aan het einde van 2024 zijn functie neerleggen. Partijen spreken over ‘het juiste moment om andere wegen te verkennen en een opvolger de kans te geven een nieuwe visie of aanpak te delen.’

F15 Miles MerceraMercera in een op het laatste moment ingelaste persconferentie op vrijdagmiddag is duidelijk aangeslagen. Naar eigen zeggen was het geen gemakkelijke beslissing om de organisatie en zijn team te verlaten: ,,Ik heb altijd geloofd in het toerisme van Bonaire. Dit is nog niet het einde. Er zijn nog zes maanden over.”

Geëmotioneerd wijdt hij nog verder uit over de motieven achter zijn keuze: ,,De afgelopen maanden heb ik veel gereflecteerd waar ik nu sta en waar ik heen wil. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik meer tijd met mijn familie wil doorbrengen. Ook wil ik mijzelf verder professionaliseren en ontwikkelen. Bij leiderschap hoort het nemen van moeilijke keuzes er ook bij.” Geruchten dat zijn vertrek mogelijk te maken zou hebben met politieke inmenging of politieke ambities, wijst hij op vragen van journalisten van de hand.

De gemeenschap reageert verrast door de aankondiging van zijn vertrek. In zijn tijd bij TCB heeft Mercera met zijn out of the box-initiatieven veel voor de toerismesector op Bonaire gerealiseerd, met name en in het bijzonder ten tijde van de coronapandemie, zoals de lancering van de nieuwe bestemmingsbranding getiteld ‘It’s in our Nature’, de introductie van de Visitor Entry Tax, de data-gestuurde marketingstrategie en de prestaties op het gebied van luchtvaartdiensten.

Gelet op zijn vertrek zal hij de komende maanden zijn focus leggen op een soepele overgangsperiode en het afronden van projecten zoals het Actieplan 2025, de lancering van JetBlue en Corendon, de Tourism Summit in september 2024 en de uitvoering van het Regatta Festival 2024. De Raad van Bestuur van TCB en moedermaatschappij Bonaire Holding Maatschappij zullen de komende maanden het proces starten om een opvolger te vinden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.