Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) probeert een betere en efficiëntere manieren te ontwikkelen om zeeschildpaddenpopulaties op Bonaire te monitoren. Deze nieuwe manier moet naast of in de plaats komen van het taggen van schildpadden. Gezocht wordt naar mensen die hierbij willen helpen. Dit schrijft de organisatie op haar Facebookpagina.

BONschildpadEen van de dingen waar STCB naar op zoek zegt te zijn is een manier om individuele schildpadden te identificeren zonder ze fysiek te hoeven taggen met een metalen of PIT-tag. ,,Gedacht wordt gebruik te maken van de ‘gezichtsafdrukken’ van zeeschildpadden die uniek zijn zoals een vingerafdruk dat bij de mens is. Dus kunnen ze worden gebruikt worden om individuele schildpadden te identificeren”, aldus STCB. In de afgelopen 20 jaar zegt de organisatie ruim 4.000 schildpadden te hebben getagd. ,,Tijdens dit taggen meten en wegen we niet alleen de schildpadden, maar maken we ook foto’s van hun hoofd, flippers en carapax (schild), waardoor een grote fotodatabase is ontstaan die gebruikt kan worden voor deze uitdaging. Met het eindproduct hopen we dat we meer kunnen gaan vertrouwen op foto-identificatie in plaats van fysiek taggen om zeeschildpaddenpopulaties te monitoren. Niet alleen op Bonaire, maar mogelijk ook in de gehele Caribische regio.”
Liefhebbers, softwareontwikkelaars, biologen met een talent voor AI en computerwetenschappers worden opgeroepen om te helpen bij deze uitdagingen en zich aan te melden bij STCB. De sollicitatietermijn loopt tot 15 oktober 2023.

www.bonaireturtles.org

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).