Al het nieuws

'Maar het is niet genoeg'

Van onze correspondent
Kralendijk - Het kabinet trekt in 2024 30 miljoen euro uit om de koopkracht te verbeteren van de inwoners van Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

besstappenMaar is het genoeg om de schrijnende armoede een halt toe te roepen? Het Antilliaans Dagblad peilde de meningen van politici en de consumentenorganisatie Unkobon.
De 30 miljoen euro (32 miljoen dollar) gaat onder meer naar het verhogen van uitkeringen in Caribisch Nederland (CN) in 2024. Ook de kinderbijslag gaat omhoog, met 90 dollar per kind, per maand. Verder handhaaft het kabinet de energietoelage en de subsidie van de vaste kosten van elektra en gaan het vaste tarief van drinkwater en de aansluitkosten voor internet verder omlaag. Daarnaast gaat er jaarlijks extra geld naar beter openbaar vervoer en lagere vervoerskosten.
De reacties van de politiek en de consumentenorganisatie Unkobon zijn gematigd positief. Met de toegezegde gelden kan volgens hen een stap worden gezet in het verminderen van de armoede, maar er moet nu wel zo snel mogelijk een sociaal minimum worden vastgesteld, daar is iedereen het over eens. Er wordt met smart gewacht op het rapport van de Commissie Thodé die hier in opdracht van het kabinet onderzoek naar heeft gedaan. Unkobon ziet vooralsnog geen reden om de rechtszaak tegen de Staat af te blazen.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).