Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het bestuur van de Stichting Natuurparken Bonaire (Stinapa) heeft Kalli de Meyer benoemd tot directeur natuurbehoud. Arantza Jansen is de nieuwe human resource adviseur. Met deze versterking van het managementteam hoopt Stinapa een positieve groei van de organisatie te bevorderen, zo laat de stichting in een persbericht weten.

F17 BON management stinapaDe werkzaamheden van de directeur natuurbehoud zullen gericht zijn op het efficiënte en effectieve beheer van de parken van Stinapa en de Natuur Unit. De Meyer zal nauw samenwerken met de parkbeheerders en hun medewerkers om de parkoperaties te versterken bij het Bonaire Nationaal Marien Park, Washington Slagbaai Park en het recentelijk verworven Rooi Lamoenchi kunuku-park. Ook is ze verantwoordelijk voor training en begeleiding van senior medewerkers, capaciteitsopbouw, vertegenwoordiging en stakeholderrelaties.

De Meyer is geen onbekende bij Stinapa. Ze woont en werkt al meer dan dertig jaar op Bonaire en heeft veel ervaring op het gebied van natuurbescherming en -beheer. Ze trad voor het eerst in dienst bij Stinapa in 1991 toen ze het Bonaire Marine Park oprichtte en beheerde, wat ze meer dan een decennium heeft geleid. Haar ervaring in natuurbescherming omvat werk in verre oorden zoals Fiji, Indonesië en de Republiek der Seychellen. Dichter bij huis zette ze haar focus op natuurbeschermingswerk voort met de Dutch Caribbean Nature Alliance, een regionaal netwerk van organisaties voor het beheer van beschermde gebieden, dat ze in 2004 oprichtte en 13 jaar lang runde. Onlangs had Kalli haar eigen onafhankelijke adviesbureau. Haar tegenhanger, financieel directeur Kerenza Rannou, blijft verantwoordelijk voor de financiële administratie, administratie en kantoorzaken.

Arantza Jansen is recentelijk naar Bonaire verhuisd. Ze heeft een bachelor in sociaal werk van de Universiteit van Curaçao, die ze in juni 2018 heeft afgerond, met een specialisatie in human resource management. De laatste tijd werkte ze voor Laboratorio de Medicos op Curaçao.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).