Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het rampenbestrijdingsteam van Bonaire gaat samen met Curoil Depot Hato een brandstoframp naspelen. Deze grootschalige rampenoefening (na)bij Curoil Depot Hato vindt plaats op woensdag 13 september van 14.30 tot 17.00 uur.

F13 BON rampenoefening curoil cmykDoor een brand na te spelen, wil het rampenbestrijdingsteam de crisisaanpak zo realistisch mogelijk trainen. Vanwege de veiligheid wordt tijdens de oefening Kaya Gob. N. Debrot voor een deel afgesloten ter hoogte van de Boat Yard tot aan Zhung Kong Supermarket. Er wordt een omleiding ingesteld via Kaya Nijmegen, Kaya Den Haag, Kaya Diamanta en Kaya Breda. Gezien de ligging van WEB in het zogenaamde effectgebied van deze oefening zullen de medewerkers kort het terrein van WEB moeten verlaten.

Bij deze praktijkoefening worden figuranten ingezet als gewonden om een zo’n realistisch mogelijke oefening te houden. Verder zullen het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) zichtbaar aanwezig zijn. Het Rode Kruis ondersteunt de ambulances. De oefening wordt georganiseerd door Cuijpers Consultancy in opdracht van het Openbaar Lichaam Bonaire en Curoil. Ieder jaar organiseert het rampenteam van het OLB een grootschalige rampenoefening om bij een eventuele calamiteit goed voorbereid te zijn.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).