Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Met een sterk stijgende groei van de bevolking op Bonaire, stijgt ook de vraag naar sociale woningen. Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) heeft daarom dit jaar, als een van vier consortiumleden, haar financieringssteun aan Fundashon Cas Boneriano (FCB) verlengd en uitgebreid.

F15 BON pcn steunt woningbouw cmykIn 2019 is de vorming van een consortium van vier geldverstrekkers, waaronder drie uit Curaçao, bekendgemaakt. Het consortium wordt gevormd door de Vidanova Bank, het Vidanova Pensioenfonds, Foundation Pension Fund Isla Curaçao en PCN. Begin dit jaar hebben alle vier de consortiumleden hun steun verlengd en uitgebreid ten behoeve van versnelde oplevering van sociale woningen op Bonaire.

De bouwactiviteiten van FCB in onder meer de wijken Hato en Nikiboko zullen ruim 400 sociale woningen opleveren. De meeste hiervan zijn bestemd voor verhuur, maar er zullen ook enkele koopwoningen bij zijn. ,,Naast het feit dat er meer woningen worden gebouwd dan oorspronkelijk gepland, zal er ook aanzienlijk sneller gebouwd worden”, aldus FCB. Bij de nieuwe woonprojecten in Nikiboko en Hato wordt meer gewerkt met duurzame energievoorzieningen, onder andere door het aanleggen van zonnepanelen en batterijen. Naast de ‘groene’ energie wordt er ook relatief veel aandacht besteed aan groenvoorziening ter bevordering van het woon- en leefgenot van de toekomstige bewoners. Nieuw voor Bonaire is het feit dat de wegen in de nieuwe wijken geheel uit klinkers zullen bestaan.

Om sneller te kunnen werken gaat FCB met meer aannemers in zee dan voorheen. Dit om de plannen van de woningstichting zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Naast het vervullen van woonwensen voor toekomstige huurders, wordt hiermee ook zo veel mogelijk stimulans aan de lokale economie gegeven. In 2022 zijn er afspraken gemaakt tussen het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de huurmarkt op Bonaire te reguleren en te voorzien van een subsidie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).