Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk -.Op de dag dat hij het wereldrecord freediving Variable Weight verbrak heeft Alexey Molchanov een bezoek gebracht aan het MBO Bonaire. Samen met freediving legende Carlos Coste legde hij de studenten Sport en Bewegen een challenge voor. Ze moesten een wandeling maken van 156 meter zonder te ademen.

BONfreedivingWereldkampioen freediving Molchanov heeft afgelopen dinsdag het wereldrecord freediving op 156 meter gezet. Hij deed zijn recordpoging op Bonaire. Molchanov heeft in feite twee nieuwe records gedoken. Vorige week zaterdag zette hij het Variable Weight World Record al op 153 meter en op dinsdag ging hij nog drie meter dieper. Het oude record stond op 150 meter, bereikt door Walid Boudhiaf (Tunesië) op 17 januari 2021 in Sharm el-Sheikh. Op het terrein van Scholengemeenschap Bonaire lag een touw van 156 meter lang. Precies het aantal meters van het nieuwe wereldrecord. De opdracht was om zover mogelijk langs het touw te lopen met ingehouden adem. De studenten konden zo ervaren hoe moeilijk het is om 156 meter af te leggen zonder dat je kunt ademen. Een voor een gingen de studenten de challenge aan. Robbin Strauss scoorde met 130 meter als beste. Ook docent Janny Tjalma nam de uitdaging aan. Zij wist de hele wandeling van 156 meter met ingehouden adem te voltooien.
Tijdens het bezoek vertelden Molchanov en Coste inspirerende verhalen over freediving en hebben ze meerdere video’s getoond. Scholiere Shilah Benita was erg onder de indruk: ,,Ik heb met verbazing geluisterd naar de ervaringen met freediving. Niet te geloven dat hij vier uur voor deze ontmoeting het wereldrecord heeft gebroken met 156 meter”, aldus Benita.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.