Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - Staatssecretaris Van Huffelen van Koninkrijksrelaties heeft Edison Rijna benoemd tot speciaal gezant voor Caribisch Nederland voor EU- en VN-fondsen en economische betrekkingen met Latijns-Amerika. Rijna start op 18 april in zijn nieuwe functie en zal gelijktijdig terugtreden als gezaghebber van Bonaire.

BONEdison1Vanaf 18 april zal Nolly Oleana optreden als waarnemend gezaghebber, totdat de sollicitatieprocedure voor een nieuwe gezaghebber is afgerond.
De nieuwe speciaal gezant zal zich als speciale vertegenwoordiger onder andere inzetten voor betere toegang tot fondsen van de Europese Unie en de Verenigde Naties voor de BES-eilanden. Hij zal hiertoe de contacten met de Europese Commissie in Brussel en de regio en voor Caribisch Nederland relevante, aan de VN gelieerde, organisaties onderhouden en kansrijke projecten identificeren.
Daarnaast zal hij als speciaal gezant voor economische betrekkingen met Latijns-Amerika inkomende en uitgaande missies van en naar omliggende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen leiden.
Het doel van deze missies is bedrijven en andere partijen van de drie BES-eilanden betere toegang tot omliggende markten te bezorgen en bedrijven en partijen uit die landen te interesseren tot investeringen in en handel met de eilanden. Een groter handel- en investeringsvolume draagt bij aan versterking van de eilandelijke economieën.
De staatssecretaris roemt de jarenlange ervaring van Rijna, en zijn brede internationale netwerk in de regio. Rijna is sinds 2014 gezaghebber. In 2020 werd hij voor een periode van zes jaar herbenoemd. Sinds ruim een jaar is hij tevens Territorial Authorized Officer voor Bonaire bij de EU.

Rijna’s vertrek is onverwacht...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.