Al het nieuws

Kas di Kuido gesloten vanwege uitbraak covid en buikgriep

Van onze correspondent
Kralendijk - Fundashon Mariadal kondigde gisteren maatregelen af voor bezoekers van zowel het ziekenhuis als het Kas di Kuido. De reden hiervan is dat binnen de zorginstelling een uitbraak van covid en buikgriep is vastgesteld.

F13 BONmariadalAlle bezoekers werden gisteren in eerste instantie verplicht om een mondneusmasker te dragen maar vanwege verdere toename van het aantal gevallen van covid en buikgriep heeft Mariadal later op de dag de voorzorgsmaatregelen verder aangescherpt. Dit geldt met onmiddellijke ingang voor de bezoekers van Kas di Kuido, Sentebibu en Special Care.

Kas di Kuido is vanaf gisteravond gesloten voor bezoekers. Voor bezoekers van de patiënten binnen Sentebibu en Special Care geldt dat het gebruik van een mondneusmasker verplicht is. Familie en bezoekers van patiënten worden dringend verzocht niet op bezoek te komen bij klachten die kunnen passen bij covid (koorts en/of luchtwegklachten) of bij een buikgriep. Daarnaast worden ze geadviseerd om zich te laten testen op corona. Deze mondneusmaskers worden door Mariadal verstrekt. Maskers die bezoekers zelf meenemen mogen niet worden gebruikt. ,,De voorzorgsmaatregelen zijn genomen om onze kwetsbare bewoners en patiënten, bezoekers en onze medewerkers te beschermen om de continuïteit van de zorg te waarborgen”, zo laat Mariadal weten.

Het ziekenhuis wijst erop dat goede handhygiëne belangrijk is en roept bezoekers op de handen desinfecteren. ,,Uiteraard heeft Fundashon Mariadal ook voor de medewerkers de nodige maatregelen afgekondigd en zien we erop toe dat deze worden nageleefd. Covid is nog niet weg en zal nog lang onder ons blijven.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.