Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een onderwijsdelegatie vanuit Caribisch Nederland nam onlangs deel aan de 26ste ledenvergadering van de Canta (Caribbean Association of National Training Agencies) in Trinidad en Tobago. De Canta is het overkoepelende orgaan dat toeziet op een uniforme realisatie van competentiegerichte beroepsopleidingen en hun examinering en certificering binnen het Caricom-gebied. De Caribische vestiging van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) van Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN/OCW) is sinds mei buitengewoon lid van de Canta. De reguliere leden van de Canta zijn lid van Caricom. Omdat de eilanden van Caribisch Nederland niet bij Caricom zijn aangesloten, moest RCN/OCW als buitengewoon lid tot de Canta toetreden. Het lidmaatschap van de Canta vormt onderdeel van de transitie naar het Engels als instructietaal op Sint Eustatius in het schooljaar 2015-2016. Dankzij dit lidmaatschap blijft RCN/OCW ten behoeve van de middelbare scholen op Sint Eustatius en Saba goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen het regionale beroepsonderwijs. Daarnaast is dit lidmaatschap goed voor kennisuitwisseling met Caricom-leden en de aanschaf van lesmaterialen. Saba maakt al enkele jaren met succes gebruik van Caribische programma’s. De deelname aan de Canta-ledenvergadering is gecombineerd met een bezoek aan het MIC Institute of Technology in Port-of-Spain. Dit instituut verzorgt technisch (beroeps)onderwijs voor het bedrijfsleven van Trinidad en Tobago, naast de commerciële productie van technische materialen. Zo laat RCN weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.