Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Herman Tjeenk Willink, Anne Maljers en Freek Mekking, leden en medewerkers van het Oranjefonds hebben onlangs Benito Dirksz in zijn hoedanigheid als waarnemend gezaghebber bezocht.

Het was een beleefdheidsbezoek waarbij het Oranjefonds uitleg gaf over de projecten die financieel ondersteund worden door de Samenwerkende Fondsen waar het Oranjefonds als grootste fonds deel van uitmaakt. Tijdens de bijeenkomst legden de medewerkers van het Oranjefonds uit aan welke vereisten projecten moeten voldoen, willen ze in aanmerking komen voor financiering en gaven daarnaast een overzicht van de projecten die momenteel financieel worden ondersteund op Bonaire. Een goed voorbeeld was en is Stichting Krusada die veel in het nieuws is geweest van al het goede werk dat ze doen en ook het koninklijk paar mocht ontvangen in april.
Sinds 2005 investeren vijf samenwerkende fondsen waaronder ook het Oranje Fonds in sociale projecten op de zes Nederlands Caribische eilanden. In totaal is er een bedrag van zo’n twee miljoen euro beschikbaar voor sociale projecten. Zo laat het Openbaar Lichaam Bonaire weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.