Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Stichting Prinses Wilhelmina Fonds (SPWF) sluit borstkankermaand oktober groots af door in samenwerking met Robert van Dongen, Huub Groot en de Rotaryclub het toneelstuk ‘Na Pechu’ naar Bonaire te halen.
Het populaire Na Pechu is een vanuit het Nederlands in het Papiaments vertaald ‘humeuristisch drama dat gaat over vijf vrouwen met borstkanker.
Robert van Dongen heeft in eigen familiekring vier vrouwen die door borstkanker zijn getroffen en vindt het erg belangrijk dat het taboe dat nog altijd op borstkanker rust, wordt doorbroken.
Hij en Noritsa Rosalia, voorzitter van SPWF, hebben zich samen met haar twee dochters Siagnee en Sharitee ingezet om de toneelgroep van tien personen, onder wie de vijf actrices en de regisseur op Bonaire te krijgen. En met succes.
Op vrijdagavond 30 en zaterdagavond 31 oktober wordt het eerder op Curaçao zeer goed ontvangen en populaire stuk opgevoerd in de grote zaal van Jong Bonaire van 19.00 tot 21.00 uur.
Kaarten zijn voor 5 dollar verkrijgbaar bij Addo’s en Flamingo bookstore.
Robert van Dongen is er trots op dat het is gelukt. ,,Aruba kreeg het niet voor elkaar, maar Bonaire, zo klein als we zijn, wel!”
Van Dongen en SPWF maakten enkele maanden geleden een begroting van 17.000 dollar en ging vervolgens samen met SPWF op sponsorjacht. Met succes.
Zo neemt Insel Air de vluchten voor haar rekening, Caribbean Club en Belafonte het verblijf, zorgen Budget Rental en Auto City voor het vervoer, gaf Best Brands een financiële bijdrage, stelt Jong Bonaire haar zaal gratis ter beschikking, en levert Fundashon Mariadal de infuuspalen. Zelfs het Openbaar Lichaam ondersteunde het initiatief met 2.000 dollar.
Maar dat is niet het enige. Bonaire kan zich ook verheugen op een beroemde en zeer gewaardeerde wetenschapper. De eregast en inleidende spreker op beide avonden is professor Bob Pinedo, de Curaçaose oncoloog van wereldfaam en expert op het gebied van borstkanker. De gepensioneerde tandarts Robert van Dongen hoopt dat Na Pechu het begin is van nog meer toneelstukken. Hij zou namelijk ook graag zien dat er stukken komen over baarmoederhalskanker en prostaatkanker. Zodat naast borstkanker ook deze twee andere vormen van kanker bespreekbaar worden en uit de taboesfeer worden gehaald.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.