Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Twee onderwerpen kwamen het meest naar voren tijdens Dia di Boneiru. De eerste was uiteraard de taal Papiaments. Het thema van de Bonairedag was immers ‘Papiaments, onze identiteit’ (Papiamentu, nos identitat).
Daarnaast stond eenheid, verbinding, samen streven naar en samen strijden voor een beter, briljant Bonaire ook heel hoog op de agenda van veel sprekers.

 

Het streven naar verbinding en het belang van het aanhalen van de banden tussen de eilanden werd ook verwoord door de Eilandsraadsleden van Saba en minister-president Ben Whiteman van Curaçao.

Na de plechtige vergadering van de Eilandsraad waren er op het Wilhelminaplein nog plechtigheden met onder meer bezoek van ministers uit Curaçao en Eilandsraadsleden uit Saba. Foto Patricia Bergwijn

Fractieleider Beukenboom sprak in verband met Saba over ‘brothers for ever’ en benadrukte het belang dat alle afspraken en beloftes die in de Caribisch Nederland Week waren gemaakt, zouden worden nagekomen. James Kroon maande iedereen aan om goed te bedenken wat men de komende jaren wil voor Bonaire, voor de toekomst van de eilandskinderen en riep het volk van Bonaire op zich te verenigen en zich te scharen achter eenheid en stabiliteit.

Elvis Tjin Asjoe pleitte voor een innovatieve overheid, met een hoge graad van transparantie en een waarden- en normenpakket dat hand in hand gaat met een sociaaleconomische ontwikkeling. Na de drie fractieleiders verwoordde zowel raadslid Pieters als Coffie de oproep om samen te strijden voor een beter Bonaire en samen de schouders eronder te zetten.

Het protocollaire deel in de Passangrahan begon rond 8.30 uur en moest even worden onderbroken omdat de radioverbinding niet wilde werken. Maar daarna verliep de plechtige vergadering van de eilandsraad zonder onderbreking. Alle genodigden, delegaties, raadsleden en gedeputeerden daalden vervolgens de trappen van de Passangrahan af naar het Wilhelminaplein waar het ceremonieel gedeelte verder werd voortgezet.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.