Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen donderdagavond heeft de Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire ( KvK) zoals het Antilliaans Dagblad eerder berichtte het ‘Foro Politiko’ georganiseerd met het centrale thema ‘de economische ontwikkeling van Bonaire’. De KvK laat weten tevreden terug te kijken op het evenement, dat voor het eerst op deze schaal op Bonaire werd gehouden. In totaal waren 6 van de 7 politieke partijen aanwezig en kwamen ruim 100 ondernemers op het forum af.
De live-uitzendingen op twee radiozenders en de aanwezigheid van twee cameraploegen zorgden er daarnaast voor dat ook het publiek thuis kon luisteren en zien wat de partijen te melden hadden over het thema. De KvK kijkt tevens kritisch terug op het evenement: ,,Waar kon het beter en wat gaan we de volgende keer anders aanpakken? We hopen dat dit ook geldt voor alle betrokkenen, voor de politieke partijen, de aanwezige ondernemers en de mensen thuis.”
,,Bonaire staat aan de vooravond van iets moois, de toekomst is open en we kunnen nog alle kanten op”, zo stelt de KvK. Meer of minder toeristen, meer kwaliteit of juist meer kwantiteit, investeren in wegen of een vliegveld, meer inwoners of gelijk blijven, focus op lokale of juist buitenlandse investeerders, meer of minder economische ontwikkeling? Allemaal vragen die naar de mening van de KvK relevant zijn, ook al liggen de antwoorden voor de hand.
De belangrijkste vraag die volgens de KvK gesteld dient te worden, is echter de ‘hoe-vraag’. Hoe gaat Bonaire bijvoorbeeld economische ontwikkeling bewerkstelligen, hoe gaat Bonaire meer toeristen krijgen, hoe betere wegen en hoe gaan de inwoners van dit eiland een betere toekomst krijgen? Dit hoe is cruciaal en de manier waarop de KvK tegen de discussie aankijkt.
De KvK roept iedereen dan ook op om zich te richten op die inhoud en continu aan elkaar te vragen hoe iets aangepakt kan worden. Het aanstippen van problemen en dingen die niet goed zijn gegaan, is gemakkelijk, zo stelt de KvK. Het is wijsheid die naderhand ontstaat. Volgens de Kamer moet men nu juist inspelen op de bevindingen, kritisch in de spiegel kijken, oplossingen aandragen en handelen vanuit de ervaring die is opgedaan.
De KvK hoopt dat het forum van afgelopen week de aftrap is naar die inhoudelijke discussie. Los van de kleuren van de partij of wat er in het verleden is gebeurd. ,,Laten we ons richten op de toekomst en tijd en energie steken in de vraag: ‘Hoe gaan we Bonaire naar een volgend level brengen?’”, zo schrijft de Kamer van Koophandel.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.