Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Op uitnodiging van kapitein-luitenant-ter-zee Eric Toebast bracht gezaghebber Edison Rijna woensdagavond een bezoek aan boord van het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Zeeland. Na het voeren van de officiële begroetingen en woorden van welkom aan beide zijden overhandigde de gezaghebber het wapen van Bonaire aan kapitein Toebast van het schip en nam op zijn beurt het cadeau van de bemanning in ontvangst. Zo laat het OLB weten.

De Zr.Ms. Zeeland is een patrouilleschip (ocean-going patrol vessel) van de Holland-klasse. Tot deze klasse behoren ook de Friesland, Groningen en Holland schepen. Op de boeg van de Zeeland staat de Navo-aanduiding P841.

De patrouilleschepen van de Holland-klasse zijn onder andere inzetbaar voor antipiraterijmissies, counterdrugsoperaties en kustwachttaken. Het schip werd te water gelaten op 20 november 2010 en is sinds 23 augustus 2013 operationeel bij de marine. De Zeeland is als tweede patrouilleschip van de Holland-klasse gebouwd in Vlissingen. Van januari tot mei 2014 was de Zeeland het stationsschip in het Caribisch gebied. Nog voor aankomst in Caribische wateren kwam het in actie. Op 6 februari redde het schip 7 opvarenden van een omgeslagen bootje voor de kust van Miami.

Het schip wordt voor de tweede keer ingezet als stationsschip in de West om drugstransporten te onderscheppen en de kustwacht te ondersteunen. De Zeeland met haar 65 koppen tellende bemanning voer op 9 februari de haven van Willemstad binnen en deed afgelopen woensdag dus de haven van Bonaire aan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.