Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen donderdag is de voorlichtingscampagne voor de Eilandsraadsverkiezingen 2015 officieel begonnen.

Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) is verantwoordelijk voor de voorlichtingscampagne in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk.
De verkiezingen vinden plaats op woensdag 18 maart. Stemgerechtigden op Bonaire, Saba en Sint Eustatius bepalen dan welke partij of partijen deel gaan uitmaken van hun Eilandsraden die toezicht houden op de activiteiten van hun individuele Bestuurscolleges. Stemgerechtigden beslissen met hun stem dus mee over de koers van hun eiland voor de komende 4 jaar.
De komende weken, tot en met 18 maart, zal de campagne van RCN alle aspecten van het stemproces behandelen en worden de bewoners van de eilanden via diverse media zo volledig mogelijk geïnformeerd over het stemproces. Op die manier kan iedereen goed geïnformeerd naar de stembus.
Als symbool voor de campagne is de natuur gekozen, aangezien de natuur op de eilanden een belangrijke plaats inneemt en iedere inwoner daar zowel individueel als gemeenschappelijk verantwoordelijkheid voor draagt. Iedere kiesgerechtigde kan met zijn stem zijn steentje bijdragen aan de toekomst van het eiland. Een stem staat dan voor het zaadje dat in de toekomst kan gaan groeien en bloeien. Vandaar de slogan: ‘Plant uw stem, laat het groeien!’
Behalve RCN zullen ook de openbare lichamen de bevolking informeren over de komende Eilandsraadsverkiezingen. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen en zullen de stempassen huis aan huis bezorgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.