Al het nieuws


Van onze correspondentOranjestad - ,,We voelen ons behandeld als kleine kinderen door een onderwijzer die ons wil komen vertellen hoe het hoort te gaan.”

rutaxioverlegHet derde overleg tussen vertegenwoordigers van taxichauffeurs en Transport-minister Ursell Arends (Raiz) is woensdag abrupt geëindigd. De taxichauffeurs liepen weg.
Advocaat Desiree Croes, die de groep bijstaat, gaf aan 24ora.com een reactie. Minister Arends staat niet open voor een dialoog. Het moet op zijn manier gebeuren. Hij is gekozen door het volk, maar het is duidelijk dat hij dat vertrouwen niet verdient. De minister doorloopt het proces op de verkeerde manier en geeft ook nog foutieve informatie aan de bevolking. Daar zijn de taxichauffeurs boos over.
Volgens de raadsvrouw wordt er gesproken over kartelvorming en er wordt verwezen naar de wet. Het zijn echter niet de taxichauffeurs die de wet hebben gemaakt, maar de wetgever. Deze taxichauffeurs werken hard. Veranderingen vinden ze niet erg, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren. Dat begint met luisteren naar de taxichauffeurs, in plaats van eerst het nieuwe beleid aankondigen. Nu voelen ze zich met de rug tegen de muur gezet.
Minister Arends heeft op zijn beurt woensdag een verzoek ingediend bij de parlementsvoorzitter om een commissievergadering die voor donderdag gepland stond, te wijzigen naar een openbare bijeenkomst. Het thema van de bijeenkomst is ‘het wijzigen van het beleid van openbaarvervoer-vergunningen en de toename van het aantal taxistoelen’. Het nieuwe beleid moet op 1 september van kracht worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.