Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Arubaanse keuken, horeca-opleidingen en het leren kennen van nieuwe restaurants, dat kunnen bezoekers verwachten tijdens het Autentico Aruba Culinary Festival in oktober. Aruba Tourism Authority (ATA) organiseert het festival voor de eerste keer.

F13 Aruba Cul FestivalDe aftrap werd maandag gegeven, ATA gaf een persconferentie. In de week van 7 tot en met 13 oktober vindt het festival plaats. De toerisme-autoriteit benadrukt dat er op Aruba meer dan honderd nationaliteiten wonen en hoopt dat dit in het culinaire aanbod ook zo wordt ervaren.

Het festival is een platform voor de culinaire sector om hun producten te presenteren en om de belangstelling van de bevolking te trekken. Restaurants en studenten van EPB en EPI verlenen hun medewerking.
Autentico Aruba Culinary Festival bestaat uit twee delen. Gedurende de week, van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 12 oktober, vindt de Autentico Restaurant Week plaats. Alle deelnemende restaurants bieden van hun eigen menu diverse specials aan. Deze speciale menu’s worden gepubliceerd op de website van Autentico.

Het tweede deel is het ‘Wilhelminastraat Culinary Festival’, dat in het weekend van 12 en 13 oktober wordt gehouden in de historische Wilhelminastraat in het centrum van Oranjestad. Hier staan diverse stands waar restaurants eten en drinken aanbieden. Tijdens dit festival vinden ook twee competities plaats, de Bartender’s Brawl en de Iron Chef.

Deze Bartender’s Brawl wordt gehouden op zaterdag 12 oktober en dit is de zesde editie. Diverse bartenders bereiden hun eigen originele cocktail. De competitie van Iron Chef is op zondag 13 oktober. Drie chefs nemen het tegen elkaar op door een gerecht te maken.

Tickets voor het Autentico Aruba Culinary Festival zijn binnenkort te koop via de website www.autenticofestival.com. ATA biedt een weekendpas aan, die 54 florin kost. 30 Florin van het ticket kan tijdens het festival worden gebruikt om een aankoop mee te doen. ATA biedt ook een dagpas, voor 36 florin, waarop een tegoed staat van 20 florin. De credits op de tickets die niet worden gebruikt, zal ATA doneren aan een goed doel.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.