Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een delegatie van het Olympisch Comité Aruba (COA, Comité Olímpico Arubano) is vertrokken naar Frankrijk.

ARUParijs1Chef de mission Kamilah Dammers, secretaris-generaal Nicole Hoevertsz en lid van het Sportbestuur Monica Fajardo gaan daar de voorbereidingen treffen, zodat de Arubaanse sporters straks probleemloos aan de Olympische Spelen kunnen meedoen.
Dammers zal als eerste een bijeenkomst hebben met alle chefs de mission van alle deelnemende landen. Ze krijgt dan de details van de locaties waar de sporters in Olympic Village zullen verblijven. Samen met Monica Fajardo zal Dammers aan het eind van de week de zes sporters welkom heten als zij aankomen.
Ook de agenda van Hoevertsz is vol. Zij is niet alleen secretaris-generaal van COA, maar ook vice-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Ze is niet alleen bezig met Parijs 2024, maar blikt ook vooruit naar de volgende Spelen: LA 2028.
Voordat de delegatie van het COA naar Frankrijk reisde, brachten ze een bezoek aan het Cocolishi. Ze hadden een ontmoeting met premier Evelyn Wever-Croes (MEP) en met Sportminister Endy Croes (MEP). De chef de mission overhandigde aan de premier en de minister een set uniforms, zoals de sporters die zullen dragen. De stof van de uniformen is ‘eco-friendly’ zoals COA het noemt. Het ontwerp bevat de kleuren van de Arubaanse vlag en heeft symbolen van de Arubaanse natuur. Zo is een schildpad in het uniform te zien.
De Olympische Spelen in Parijs beginnen op 26 juli en duren tot 11 augustus. Namens Aruba komen zes sporters uit. Shanayah Howell (fietsen, BMX), Chloe Farro (zwemmen), Mikel Schreuders (zwemmen), Ethan Westera (zeilen), Just van Aanholt (zeilen) en Philip Elhage (schieten). ,,Ik wens deze sporters alle succes. Ze zijn de ambassadeurs van Aruba. We zullen alle wedstrijden volgen en met trots kijken naar jullie prestaties”, gaf de premier als boodschap mee.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.