Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In 2030 moet 25 procent van het voedsel worden geproduceerd op Aruba. Om dit te bereiken, moet onder andere wetgeving worden aangepast en moet er meer aandacht komen voor voedselveiligheid.

ARUvoedselOp dit moment wordt 3 procent van het voedsel op Aruba geproduceerd. Minister Ursell Arends (Raiz) van Natuur en collega-minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken maakten deze cijfers en doelstelling recent bekend. Ze willen het bedrijfsleven meer betrekken bij landbouw.
Vanuit zijn portefeuille wil minister Arends de landbouwsector veranderen in een meer duurzame sector. Om van 3 procent naar 25 procent te komen, moeten verschillende uitdagingen worden aangegaan. Behalve de wetgeving en voedselveiligheid zal er ook data moeten worden verzameld. Daarnaast moet de sector meer kennis en capaciteit krijgen. De bewindsman noemt de implementatie van Good Agricultural Practices (GAP), waarbij aandacht is voor productie en gebruik van pesticide.
Vanuit de economische portefeuille richt minister Wever zich op een financieel programma voor boeren, AgriFund. Dit is een samenwerking tussen de ministeries van Natuur en Economische Zaken en Qredits. Ondernemers kunnen een begroting indienen en in aanmerking komen voor een lagere rente.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.