Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Na veertig dienstjaren is de directeur van Post Aruba door minister Geoffrey Wever van Communicatie naar huis gestuurd. De taken van Guillermo Raymond zijn overgenomen door een managementteam.

F13 Post ArubaDat is maandag in een kort persbericht bekendgemaakt. Het nieuws kwam echter vrijdag via lokale media al naar buiten.
Minister Wever stelt: ,,Post Aruba verkeert al jaren in een zeer moeilijke financiële situatie en een reorganisatie is de enige manier om het bedrijf financieel en operationeel stabiel te krijgen.” Hij bedankt Raymond voor zijn dienstjaren bij Post Aruba. De beslissing is genomen om een nieuwe directeur te zoeken en de taken intussen te laten waarnemen. Esther Gomes en Ramoncito Croes vormen het tijdelijke managementteam, ze werken beiden al bij Post Aruba. Gomes is juridisch manager bij Post Aruba en Croes is operations manager.

Het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling zegt toe om de samenleving op de hoogte te houden van ontwikkelingen bij Post Aruba.

De zet van de minister van Communicatie komt opmerkelijk genoeg vlak na het publiceren van het rapport ‘Op afstand, maar toch dichtbij’ door de Sociaal Economische Raad (SER). De SER deed onderzoek naar verschillende instanties en staatsbedrijven. Post Aruba moet het in dit rapport ontgelden. De SER schrijft onder andere: ,,Er bestaat een gebrek aan inzicht in de financiële prestaties en risico’s. Bij Post Aruba is sprake van achterstallige jaarrekeningen, waarbij de administratie van de afzonderlijke jaren nog niet is afgesloten. Dit betekent dat opgeleverde cijfers aan verandering onderhevig zijn.”

De SER vermeldde in het rapport ook dat Post Aruba vorig jaar oktober via een kort geding heeft kunnen aantonen dat zij sinds 2013 forse verliezen leidt. ,,De vennootschap heeft aangetoond dat zij in principe al jarenlang failliet is, geen bestaansrecht heeft en door haar enige aandeelhouder (lees: het Land) in leven wordt gehouden. De rechter heeft geoordeeld dat Post Aruba vanaf 1 januari 2022 geen verplichting heeft om de salarissen van het personeel jaarlijks te verhogen.” De SER adviseerde in het rapport aan de minister van Communicatie om de relatie tussen het Land en Post Aruba nog eens goed in ogenschouw te nemen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.