Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Marion Agunbero wordt het nieuwe Arubaanse lid van het College Aruba financieel toezicht (CAft). De regering heeft dit gisteren bekendgemaakt.

ARUCaftZijn benoeming gaat in op 1 augustus 2024. De Rijksministerraad (RMR) heeft vrijdag ingestemd met de voordracht van Aruba om Agunbero te benoemen. Hij volgt Hellen van der Wal op die na twee termijnen niet kan worden herbenoemd.
Agunbero heeft ruime ervaring in de financiële sector, waaronder overheidsfinanciën. Hij heeft diverse functies bekleed bij onder andere de Centrale Bank van Aruba, waar hij onder meer manager afdeling Toezicht was. Bij Directie Financiën van het Land Aruba was hij directeur. Agunbero is ook uitvoerend directeur geweest van het pensioenfonds van de toeristische sector van Aruba en heeft bij de Caribbean Mercantile Bank (CMB) diverse functies bekleed, waaronder assistent managing director Retail products.
Hij is op dit moment lid van de raad van commissarissen van de CMB en lid van de Raad van Advies van Aruba. De regering laat weten dat Agunbero zal aftreden om de nieuwe functie bij het CAft te kunnen bekleden.
De regering van Aruba is Van der Wal zeer dankbaar en erkentelijk voor het werk dat zij in het CAft heeft gedaan namens Aruba en wenst Agunbero succes in zijn nieuwe functie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.