Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Minister Xiomara Maduro (MEP) van Financiën deelt de zorgen die de Algemene Rekenkamer Aruba (ARA) recent heeft geuit in het rapport ‘Op afstand, maar toch dichtbij’.

F17 Dividend 2Ze heeft al stappen ondernomen om tot een plan van aanpak te komen, zodat de staatsbedrijven deelnemen aan het uitbetalen van dividend.

De ARA heeft de relatie onderzocht tussen de regering en de staatsbedrijven. De conclusie is dat een aantal staatsbedrijven en instanties niet in staat is om financieel zelfstandig te functioneren. Dat betekent dat het financiële beleid van de overheid faalt en dat openbare gelden op een inefficiënte manier en soms zelfs illegaal worden uitgegeven. Het Antilliaans Dagblad schreef hierover in de editie van zaterdag.

Minister Maduro laat weten dat ze de zorgen van ARA herkent en al actie heeft ondernomen. Stap 1 is gezet, met stap 2 is men nu bezig. Voor stap 1 verwijst de minister naar het Landspakket en naar het onderzoek ‘Doorlichting overheidsbedrijven Aruba’. Dit onderzoek is in 2022 gedaan en terug te vinden op www.gobierno.aw.

,,Met de tweede stap zijn we nu bezig. Dat is het plan van KPMG Advisory uit Nederland en het lokale bedrijf PKF”, zegt Maduro. Beide bedrijven zijn in opdracht van de regering bezig om een beleid op te stellen voor de staatsbedrijven om deel te nemen aan het dividend. Dit beleid zal van kracht worden voor telecom Setar, Freezone, Post Aruba, Aruba Airport Authority, Elmar, WEB, Refineria di Aruba, Aruba Ports Authority, Ansa (Air Navigation Services Aruba), Arubus en Utilities. De minister zal het beleid zelf aansturen en zal hierover met de staatsbedrijven spreken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.