Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,We sluiten de scholen die gevestigd zijn in de getroffen gebieden als eerste weer aan op het elektriciteitsnetwerk, zodat examens niet worden gedupeerd.” Elmar liet dit gisterochtend weten, nadat een groot deel van Oranjestad en Dakota zonder stroom zaten. Dinsdagavond was het ook raak, in de buurt van de luchthaven - Sabana Blanco - viel de elektriciteit uit.

F18 ARUStroomuitval2Elmar heeft, nadat de stroomdoorgifte gisteren weer was hersteld, in een persverklaring laten weten dat ze een onderzoek instelt om de oorzaak van de storing te achterhalen. ,,We hebben gisteren eerst gezorgd dat onze technici het probleem hadden opgelost, zodat de getroffen wijken - en met name de scholen - weer elektriciteit hadden. Nu dat is gelukt, gaan we onderzoeken wat de exacte oorzaak van deze storing is, aldus een persverklaring van Elmar. ,,Dat onderzoek zal echter tijd in beslag nemen”, stelt Elmar met een slag onder de arm. Het bedrijf bedankt het publiek voor hun begrip en geduld.

Aruba heeft nu dagelijks te maken met stroomuitval. Vorige week was het meerdere keren raak en deze week kwamen er zowel maandag, dinsdag als gisteren meldingen van stroomuitval. Maandag overdag werden Seroe Blanco, Tanki Leendert en Seroe Patrishi getroffen. Maandagavond zaten Balashi en Oranjestad in het donker. Dinsdagavond om 21.30 uur viel de stroom uit in Sabana Blanco en Wayaca (vlak bij de luchthaven). Elmar maakte via sociale media aan het publiek bekend dat het veiligheidssysteem de storing had geregistreerd en dat technici waren opgeroepen om de oorzaak te achterhalen. Zo’n anderhalf uur later, rond 23.00 uur, werden de getroffen wijken weer aangesloten op het netwerk. Vlak voor middernacht was iedereen weer van stroom voorzien.

Gisteren om 08:30 uur ontstond er weer een elektriciteitsstoring. Een groot gebied rond Oranjestad was uitgevallen. Onder andere Ponton, Oranjestad, het centrum van de stad waar het Postkantoor zit, de Belgiëstraat en de omgeving van Dakota hadden geen stroom. Elmar meldde binnen een half uur dat een groot deel van Oranjestad weer stroom had. Elmar liet ook weten dat ze bij het aansluiten prioriteit hebben gegeven aan middelbare scholen in de buurt, omdat daar examens bezig zijn. Om die reden werd onder andere de De La Sallestraat en de buurt bij het Belastingkantoor snel aangesloten. Zo’n 2,5 uur later, om 11:00 uur, was de stroomvoorziening weer hersteld.

Op sociale media wordt Elmar zwaar bekritiseerd. Mensen leggen een verband tussen de groei van het toerisme en de problemen die dit met de infrastructuur oplevert. Anderen vragen zich af of het onderhoud van Elmar zo dermate slecht is dat het netwerk nu begint uit te vallen. Bewoners vinden het ook vervelend dat de updates van Elmar en WEB zo traag zijn.

Opvallend is ook dat de minister van Energie, Glenbert Croes (MEP), nog helemaal niets heeft gezegd over de recente stroomstoringen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.