Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het parlement heeft maandag veranderingen in de Kiesverordening goedgekeurd. De privacy van burgers is nu beter gegarandeerd.

ARUKieswetPolitieke partijen hadden voorheen toegang tot het hele kiesregister, waarin informatie van elke kiesgerechtigde staat. Persoonlijke gegevens, adres en wie er ook op dat adres wonen. Het vrijgeven van deze informatie gaat tegen internationale afspraken in. Om die reden heeft Aruba de Kieswet aagepast.
Een andere verandering is dat de lijsten van de politieke partijen, waarop hun kandidaten staan, ook digitaal mogen worden ingediend. Voorheen moesten de partijen een geprinte lijst inleveren bij de Kiesraad. Nu kunnen ze zelf de keuze maken of de kieslijst wordt gemaild of fysiek wordt ingediend.
Van de aanwezige parlementariërs stemden vijftien voor, vier waren tegen. Parlementariërs Benny Sevinger (AVP) en Marisol Tromp (MAS) waren niet aanwezig.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.