Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Opleidingsinstituut Enseñansa pa Empleo (EPE) is voortaan toegankelijk voor personen vanaf 16 jaar.

aruempleoDe leeftijdsgrens is verlaagd, om meer jongeren de mogelijkheid te geven om een cursus te volgen. Dit is gedaan voor jongeren die niet kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding.
Praktijkvoorbeelden zijn dat leerlingen die de Scol Practico pa Ofishi (SPO) hebben afgerond (voortgezet speciaal onderwijs, red.) niet altijd kunnen doorstromen naar Educacion Profesional Basico (EPB). Ook leerlingen die de EPB hebben gehaald, kunnen niet altijd naar de beroepsopleiding EPI.
Om deze jongeren een kans te geven om toch verder te leren, is de leeftijdsgrens van EPE verlaagd. ,,De vraag vanuit de arbeidsmarkt is groot, we moeten zorgen dat jongeren makkelijker op de arbeidsmarkt kunnen komen”, zo legt minister Glenbert Croes (MEP) van Arbeid de beslissing uit. ,,Jongeren willen ook werkervaring opdoen, maar zonder bepaalde kwaliteiten is dat lastig. Ze moeten in staat worden gesteld om een cursus of opleiding te volgen.”
Het opleidingsinstituut EPE heeft in 2023 23 verschillende cursussen aangeboden in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar werd het aanbod uitgebreid naar 27 cursussen. Het jaar 2024 is nog beter gestart, EPE biedt nu 34 verschillende cursussen aan. Cursisten kunnen via EPE onder andere computercursussen volgen, horecacursussen (bartender, casino, customer service) en talencursussen (Engels, Spaans, Nederlands). EPE biedt ook managementcursussen, klein vaarbewijs en landbouwcursussen aan.
Wie een cursus bij EPE volgt, kan een betalingsregeling treffen om in termijnen te betalen.
www.epearuba.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.