Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De werkzaamheden van het project Gateway 2030 lopen voorspoedig. Aruba Airport Authority (AAA) heeft Toerismeminister Dangui Oduber een rondleiding gegeven, zodat ook hij op de hoogte is van de vorderingen.

arugatewayDe Arubaanse luchthaven investeert 143 miljoen dollar in het project Gateway 2030. Dit levert direct en indirect 200 tot 300 arbeidsplaatsen op. De arbeiders werken aan een uitbreiding en verbetering van de luchthavenfaciliteiten. Als de huidige fase 1A klaar is, kunnen reizigers die naar de Verenigde Staten gaan, direct inchecken. Ze hoeven niet meer hun koffer te pakken voordat ze het vliegtuig instappen. Voor AAA is dit een belangrijke uitbreiding en renovatie van de luchthaven.
Luchthavendirecteur Joost Meijs - die later dit jaar zal stoppen - liep tijdens de rondleiding met de minister mee. Samen met projectleiders liet Meijs aan Oduber de huidige werkzaamheden zien. Wat de minister aanspreekt - en hij benadrukt dit - is dat het project wordt uitgevoerd door lokale aannemers. Bovendien worden de meeste bouwmaterialen die de aannemers gebruiken, op Aruba ingekocht.
Oduber is er echter ook trots op dat Aruba door Gateway 2030 de eerste luchthaven zal zijn in de Caribische regio en Latijns-Amerika, die zoveel moderne faciliteiten heeft. ,,Passagiers gaan merken hoe makkelijk ze kunnen inchecken en hoe snel ze bij de gate zijn om te wachten tot hun vliegtuig vertrekt. Reizen vanaf Aruba wordt makkelijk. We geven toeristen straks een geweldige ervaring mee in reisgemak.
Na fase 1A zal fase 1B beginnen. Daarna volgen fase 2 en 3. De minister is ervan op de hoogte dat Gateway 2030 geen makkelijk project is. ,,Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden moet de luchthaven operationeel blijven. Dat lukt het projectteam echter heel goed. Het einddoel is duidelijk: een moderne en innovatieve luchthaven waar de bevolking en toeristen van kunnen profiteren”, zei Oduber na afloop van de rondleiding.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.