Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Alarmerend”, zo noemt het Horacio Oduber Hospital (HOH) de bezettingsgraad van 99 procent van de bedden.

aruziekenhuisJanuari was een zeer drukke maand voor het ziekenhuis, het ging zelfs zover dat geplande operaties moesten worden uitgesteld om ruimte te maken voor urgente gevallen.
Het HOH maakt elke maand cijfers bekend om de bevolking een idee te geven van wat er in het ziekenhuis gebeurd. De januari-cijfers laten zien dat 882 patiënten werden opgenomen. Dat is meer dan in december (819 patiënten) en gelijk aan november. 540 Patiënten werden geopereerd, dat is fors meer dan de 397 operaties die in december werden uitgevoerd, maar minder dan in november. Toen werden 566 personen geopereerd. Het HOH merkt op dat de operatiekamers in december altijd met ‘reces’ gaan, waardoor er minder operaties zijn.
De bezettingsgraad van de bedden was in december 89,7 procent en in november 79 procent. In januari is dit dus gestegen. Toen het ziekenhuis dit enkele weken geleden zag gebeuren, werd besloten om tijdelijk een operatiestop in te gelasten.
Het ziekenhuispersoneel assisteerde bij de geboorte van 75 baby’s, dat is 3 kinderen minder dan in december. De Bloedbank kreeg 196 donaties. Bij de Spoedeisende Hulp werden 2.953 patiënten gezien, dat is minder dan in december. Toen hielp de SEH 3.262 patiënten.
De specialisten deden 6.675 consulten, wat fors meer is dan de 5.657 consulten van december. De afdeling Radiologie voerde 5.145 testen uit, zoals CT en MRI. Ook deze cijfers zijn hoger dan in december, toen er 4.122 testen werden gedaan.
Bij het LabHOH meldden zich 12.272 personen om een test te laten toen. Dat is een forse verhoging vergeleken met de 9.120 testen in december en 11.453 in november.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.