Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Energie-minister Glenbert Croes (MEP) eist van het Water en Energiebedrijf (WEB) een oplossing om black-outs ‘for once and for all’ te voorkomen. Hij vindt de black-out van zondag onacceptabel.

ARUblackoutDe bewindsman zei dit gisteren tegen NoticiaCla. Het is volgens hem niet alleen de directeur die verantwoordelijk is, maar hij kijkt naar alle medewerkers. ,,Ze moeten hard werken om te voorkomen dat dit weer kan gebeuren.”
De eerste reactie van WEB, toen de stroomstoring zondag was opgelost, was het maken van excuses. Maar daar hebben klanten niets aan, zegt Croes. Om de bevolking rustig te houden na een black-out is meer nodig dan alleen excuses. ,,We mogen een complete uitleg verwachten van wat er mis is gegaan”, zegt de minister.
Bij eerdere black-outs gaf WEB wel een uitleg, maar die was altijd technisch. Het moet mogelijk zijn om een uitleg te geven die mensen zonder technische achtergrond ook begrijpen. De minister is van plan om deze week in gesprek te gaan met degenen die verantwoordelijk zijn en met een oplossing moeten komen, aldus Croes in gesprek met NoticiaCla.
Op de vraag of de directeur moet opstappen, zegt Croes dat de directeur weliswaar verantwoordelijk is, maar dat niet alles op hem hoeft te worden afgeschoven. De minister wil echter wel weten wat er mis gaat met de Recip-motoren. Er is veel geld geïnvesteerd in deze machines, meer dan 280 miljoen florin.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.