Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het gemiddelde aantal dagen dat een patiënt in het Horacio Oduber Hospital (HOH) is opgenomen, is in november gedaald van 4,3 dagen naar 3,7 dagen. Daarnaast heeft het ziekenhuis meer patiënten opgenomen en ook meer operaties uitgevoerd.

ARUoperatiesDat blijkt uit cijfers die het HOH heeft gepubliceerd met betrekking tot de maand november. De gemiddelde bedbezetting was 79 procent en dat percentage is lager dan in oktober (91 procent). 798 Patiënten werden in november ontslagen uit het ziekenhuis.
Het aantal patiënten dat in november werd opgenomen is 871. In oktober waren 833 patiënten opgenomen en in september 786 patiënten. De afgelopen drie maanden is dus een stijgende trend te zien. Ook werden meer operaties uitgevoerd. In november zijn 566 operaties uitgevoerd, dat is 14 operaties meer dan de 552 van oktober.
In november zijn meer kinderen geboren dan in oktober en september. In november kwamen 92 baby’s ter wereld, in oktober waren dat er 80 en in september 81. De bloeddonoren deden in november ook hun best, er zijn 167 bloeddonaties gedaan.
De Spoedeisende Hulp heeft 2.845 patiënten gezien, wat een toename is van 216 patiënten vergeleken met oktober. Toen zag de SEH 2.629 patiënten. De specialisten die in dienst zijn bij het HOH deden 6.685 consults. Dat is 675 consults meer dan in oktober. Bij Radiologoie zijn 4.651 testen gedaan, waaronder CT-scans en MRI’s. Bij het LabHOH kwamen 11.453 personen die een test lieten doen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.