Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Romeo Santos heeft zijn fans zaterdagnacht tot 4.00 uur laten wachten voordat zijn concert ‘La Gira’ van start ging. Het publiek in de Harbour Arena kreeg weinig mee van de problemen die er achter de schermen waren, maar hun geduld werd zwaar op de proef gesteld.

F17 ARU romeoHet concert ‘van het jaar’, zoals het werd gepromoot, eindigde in een lange nacht waarin het publiek vooral veel moest wachten. Vooraf was aangekondigd dat de Arubaanse artiest Jeon het concert zou afsluiten, maar die opzet wijzigde. Hij begon zijn optreden halverwege de avond, nadat het publiek sinds 19.00 uur de Harbour Arena binnen kon.

Na het optreden van Jeon, die onder andere ‘Abo so’ zong, veranderde de sfeer in het publiek. Vanuit de organisatie werd een mededeling gedaan dat de technische crew van Santos nog niet op Aruba was aangekomen. Hun vliegtuig had vertraging. Daarna werd in de loop van de nacht achter de schermen duidelijk dat er meer logistieke problemen waren.

Een deel van het publiek liep intussen weg, moe van het wachten op de artiest waarvoor ze grof geld hadden betaald. Andere toeschouwers reageerden hun frustraties af door met attributen te gooien en te schreeuwen. Aan het publiek werd de oproep gedaan om zich vooral te blijven gedragen. Wie dat niet kon, werd door bewakers van de organisatie uit de Harbour Arena gezet.

Opmerkelijk veel mensen bleven echter wachten op Romeo Santos. Vanaf 3.00 uur meldde de organisatie een paar keer dat het concert ‘bijna’ zou beginnen. Dat was voor nog meer mensen reden om zwaar teleurgesteld weg te lopen.

Het concert begon om 4.00 uur. Santos bood zijn excuses aan voor de vertraging, gaf een korte uitleg en vroeg het publiek of ze wilden dat hij doorging met zingen of dat het concert naar een andere avond werd verschoven. Het antwoord van het publiek was duidelijk: ,,Sigui! Ga door!”

Zijn optreden duurde tot 5.30 uur. Hij zong de nummers snel achter elkaar, zonder al te veel interactie met het publiek. Twee nummers voor het einde, werd - zoals ook van tevoren was aangekondigd - buiten het concertterrein vuurwerk afgestoken. Om 5.30 uur gingen de festivallichten aan en liep het terrein leeg.

Op social media waren zondag veel reacties te lezen. De grote vraag is of mensen die eerder zijn weggegaan, hun geld terugkrijgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.