Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Korps Politie Aruba (KPA) gaat deze maand meer zichtbaar zijn en het verkeer meer controleren.

aruverkeerDat is de uitkomst van een overleg dat de korpsleiding zaterdag heeft gehad.
Het aantal verkeersongelukken is te hoog en dit moet met preventie worden aangepakt. De bevolking zal via een voorlichtingscampagne worden aangesproken.
Justitieminister Rocco Tjon (MEP) heeft dit maandag bekendgemaakt. Bij het overleg waren hoofdcommissaris Ramon Arnhem en plaatsvervangend commissaris Robert Candelaria aanwezig.
De minister van Justitie feliciteert het KPA met hun succesvolle actie van de afgelopen dagen. Tijdens meerdere invallen in woningen zijn drugs en vuurwapens in beslag genomen. Tegelijkertijd is de politie ook druk met het afhandelen van verkeersongevallen. Het is in december traditioneel drukker in het verkeer. De cijfers laten al zien dat er relatief veel ongelukken gebeuren. Het KPA wil dit zo snel mogelijk aanpakken.
Het korps zal deze maand via een speciale voorlichtingscampagne bestuurders aanspreken op hun gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt het aantal controles opgevoerd. Op die manier hoopt de politie het aantal verkeersongevallen terug te dringen.
Vanuit het ministerie van Justitie wordt in januari een campagne gestart die zich richt op verkeersveiligheid. Die campagne zal heel 2024 van kracht blijven. Meer details over deze campagne worden begin januari bekendgemaakt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.