Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) rekent volgend jaar op 5,2 miljard florin aan directe toerisme-inkomsten. Dat staat gelijk aan een groei van 6 procent. Het aantal toeristen zal zich wel meer stabiliseren, met een geschatte groei van 3 procent.

arutoeristenMet deze cijfers laat ATA zien dat ze zich in haar strategie blijft focussen op ‘waarde’ in plaats van ‘volume’. ATA presenteerde de cijfers in het regeringsgebouw Cocolishi aan Toerismeminister Dangui Oduber (MEP) bij het indienen van de Plannen & Begroting voor 2024. Om tot die plannen te komen, sprak ATA de afgelopen maanden met lokale experts en met teams die in de markten werkzaam zijn. Bij Ahata (hotels) werd advies ingewonnen.
ATA heeft een vergelijking gemaakt van de toerisme-inkomsten in 2013 en in 2023. De inkomsten zijn met 80 procent gestegen. Het aantal bezoekers is met 23 procent gestegen. ATA voelt zich door de cijfers gesterkt om te blijven inzetten op toeristen die in een duurder segment zitten.
In de plannen is ook gekeken naar de markten. Noord-Amerika is zich aan het stabiliseren, maar vanuit Latijns-Amerika neemt het aantal toeristen toe. ATA blijft het businessmodel High Value-Low Impact hanteren. In dat model staat centraal dat toeristen die geld in de economie stoppen, daar een kwalitatief goede ervaring voor terugkrijgen en dat de lokale bevolking kan profiteren. Toeristen worden daarnaast gewezen op de natuur en dat ze er zuinig mee moeten omgaan.
ATA werkt nauw samen met Aruba Excellence Foundation, Aruba Hospitality & Security Foundation en Fundacion Parke Nacional Aruba. Voor 2024 richt ATA zich op investeren in dienstverlening, natuurbehoud, Carnaval 70 en het Bon Bini Festival.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.