Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De bewoners van Sero Colorado hebben weer van zich laten horen. In hun strijd tegen de bouw van hotel Secrets leggen ze de verantwoordelijkheid voor genomen beslissingen bij de regering neer.

F14ARU secrets,,Ondanks al onze bezwaren en pogingen om de bouwwerkzaamheden stil te leggen, gingen de regering en projectontwikkelaar Three Rivers door. Ons valt niets meer te verwijten.”

De Sero Colorado-groep stelt dat de beslissingen die nu worden genomen met Secrets, tegen de wet in gaan. ,,We hebben de regering meerdere keren gewaarschuwd, en indirect projectontwikkelaar Three Rivers ook. Het project van hotel Secrets voldoet niet aan de wet en voldoet ook niet aan de voorwaarden om welzijn voor de buurt te creëren.”

De bewonersgroep benadrukt dat ze altijd hebben gezegd dat ze niet tegen toeristische ontwikkelingen zijn, maar dat een bouwvergunning gebonden is aan wetten en beleid. Daar moet rekening mee worden gehouden.”

Sinds oktober 2020 maken de bewoners bezwaar tegen hotel Secrets. De bouwwerkzaamheden zijn begonnen nadat de bewoners bezwaar hadden aangetekend.

,,De regering is op de hoogte van onze waarschuwingen, maar ging zo ver dat zelfs wetgeving werd aangepast om de bouw mogelijk te maken.” Volgens de bewoners had Aruba wetgeving die het land beschermd tegen claims van investeerders. Wettelijk was het geregeld dat constructiewerkzaamheden automatisch worden stilgelegd als protest wordt aangetekend. De regering heeft dit artikel echter ingetrokken.
,,De regering en Three Rivers zijn er verschillende keren op gewezen om de constructiewerkzaamheden stil te leggen. De bouw ging echter door. Wij nemen nu het standpunt dat de regering alle verantwoordelijk op zich neemt voor de gevolgen van de bouwwerkzaamheden bij Secrets. De zaak komt nu voor de rechter.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.