Al het nieuws


Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Birdlife Conservation steunt publiekelijk de actie ‘No More Hotels’ van Nigel Maduro. De stichting heeft zondag op hun eigen Facebookpagina de coverfoto en de profielfoto aangepast.

aruhotelprotestIn de begeleidende tekst bedankt ABC Maduro voor zijn boodschap. Hij schreef in graffiti de tekst ‘No More Hotels’ op de muur van het bij Eagle Beach geplaatste Driekiel-kunstwerk en werd later door de politie aangehouden wegens vandalisme.
ABC steunt zijn boodschap dat er niet meer hotels, niet meer condo’s voor niet-locals, niet meer Airbnb, niet meer windmolens, niet meer UTV’s, niet meer off-roading en niet meer mountainbikepaden moeten komen. Geef niet meer stranden weg en stop met natuurvernietiging. ,,Wat er nog over is, behoort toe aan onze kinderen”, aldus de verklaring van ABC om de poster toe te voegen aan hun Facebookpagina.
Maduro heeft gereageerd op de steunbetuiging van ABC. ,,De dankbaarheid is wederzijds. Ik waardeer jullie steun enorm, dank. We kunnen eindelijk een verandering teweegbrengen.”
Hij plaatste zelf intussen zaterdag op zijn Facebookpagina foto’s waarop hij op het kunstwerk zit en staat. Hij omarmt de Driekiel. In de begeleidende tekst staat in het Engels en Papiaments ‘Ik doe dit voor jou’. Deze tweede actie van hem kan deels op begrip rekenen. Hij wordt online aangemoedigd om door te zetten. Mensen die als commentaar zetten dat het ‘not done’ is om op een kunstwerk te zitten, krijgen van anderen lik op stuk. ,,Toeristen mogen ook ongestraft op beelden zitten die door de overheid zijn geplaatst. Waarom zouden wij dat dan niet mogen?”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.