Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Met een dosis humor nam gouverneur Alfonso Boekhoudt de derde editie van het Buki di Pret Aruba in ontvangst. Het is een gratis boek vol verrassende en leerzame activiteiten. Deze zijn gericht op leerlingen van de basisschool.

ARUpretDe gouverneur was gisteren bij basisschool Colegio Laura Wernet-Paskel in St. Cruz waar hij het boek met veel enthousiasme aanpakte. ,,Het is een heel mooi boekje met veel activiteiten. Zelf heb ik ook een leuke wandelactiviteit in het boekje staan. Reserveren is wel nodig, want niet iedereen kan met mij mee. Ik nodig graag iedereen uit om de liefde voor de natuur met mij te delen.”
De meeste activiteiten worden meerdere keren aangeboden, waardoor er in totaal meer dan 200 activiteiten in het boek staan. Dat is een verdubbeling vergeleken met de vorige editie. Het boek wordt samengesteld door de non-profitstichting Buki di Pret. Zij willen zo veel mogelijk basisschoolkinderen een leuke vakantie geven. De activiteiten zijn sportief, ontspannend, creatief en educatief. Er zitten activiteiten bij met dieren en het boekje bevat ook aanbiedingen voor lekker eten en drinken.
De initiatiefnemers hopen dat het boekje kinderen en hun ouders activeert met elkaar leuke dingen te doen. De activiteiten zijn betaalbaar of zelfs gratis. Dat is mogelijk doordat bedrijven, organisaties, stichtingen en verenigingen op Aruba zijn gevraagd of ze wilden meedoen door met een aantrekkelijke, laagdrempelige activiteit te komen. Daarnaast zijn er meerdere sponsoren.
De stichting bezoekt tussen 8 en 16 juni basisscholen, om het Buki di Pret aan alle leerlingen van klas 1 tot en met 6 te kunnen geven. Dat zijn er zo’n 9.000. De stichting is bereikbaar op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor vragen over het project.
www.bukidipretaruba.com

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.