Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Belastingdienst heeft - dankzij het inlopen van achterstand - in het eerste kwartaal van 2023 bijna 8 miljoen florin aan teveel betaalde belasting kunnen terugbetalen aan cliënten. De minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), bevestigt het bedrag en is blij dat de achterstand vermindert.

F14 ARUrestitutie door belastingdienst CROP,,Vanuit de samenleving klinkt al heel lang kritiek op de Belastingdienst, omdat de achterstand in het verwerken van de aangiftes van de inkomstenbelasting zo groot was. Ook was er achterstand in het innen van sociale premies en achterstand in het terugbetalen van restituties”, zegt Maduro in een persverklaring.

De verantwoordelijke bewindsvrouw laat weten dat de Belastingdienst meer taken heeft waaraan de overheidsdienst moet voldoen. Ze deelt echter de kritiek die er vanuit de samenleving klinkt en heeft dit samen met de Belastingdienst aangepakt. Er is een actieplan opgesteld om de achterstand aan te pakken.

Dit actieplan wordt nu uitgevoerd. Het resultaat is dat de Belastingdienst er dit jaar in is geslaagd om een belangrijke mijlpaal te bereiken. Maduro: ,,Na meer dan 40 jaar heeft de Belastingdienst de achterstand in de inkomstenbelasting en de sociale premies kunnen wegwerken. Dit doel is vorige maand gehaald.”

Een andere grote stap is dat de Belastingdienst nu ook restituties kan uitbetalen. ,,In 2022 werd bijna 28 miljoen florin uitbetaald. In het eerste kwartaal van 2023 werd bijna 8 miljoen florin uitbetaald”, zegt de minister. De Belastingdienst had dit zelf ook bekendgemaakt, maar de bedragen zijn nu door de bewindsvrouw bevestigd.

Minister Maduro bedankt de directie van de Belastingdienst en alle ambtenaren die hebben meegeholpen om deze grote stap te zetten. ,,Dit komt de bevolking ten goede”, aldus de minister. Ze wenst de Belastingdienst succes bij het inhalen van de overige achterstand, naast de dagelijkse werkzaamheden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.