Al het nieuws

Oranjestad - De minister van Toerisme, Dangui Oduber (MEP), heeft aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een presentatie gegeven over de visie van het ministerie. Aruba wil het meest bezochte eiland in het Caribisch gebied worden door gebruik te maken van duurzame ontwikkeling. Het beleid van Oduber is gericht op het aantrekken van ‘kwaliteit en niet van kwantiteit’. De toerist waar Oduber zich op richt, heeft een jaarinkomen van meer dan 150.000 dollar.

F14 ARUIMF beoordeelt toerismeHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) beoordeelt de financiële en economische situatie van landen en geeft een rating. Die rating is voor investeerders belangrijk om beslissingen te nemen.
De minister liet het IMF een overzicht zien van cijfers van de afgelopen vier maanden van 2023. Ook gaf hij de prognose voor 2023. Aruba ontving in januari, februari, maart en april ruim 415.000 toeristen. Het is een toename van 7,2 procent vergeleken met 2019. De verwachting is, zegt de minister, dat 2023 zal afsluiten met een groei van 104 procent.

De toerisme credits worden gepubliceerd door de Centrale Bank. In 2022 sloten de toerisme credits af met een herstel van 118 procent, terwijl de prognose 90 procent was. Dit jaar wordt een herstel verwacht van 117 procent. De prestaties van de hotels kwamen ook in de presentatie aan bod. De gemiddelde ADR (kamerprijs) was in de eerste vier maanden 393,59 dollar. Vorig jaar was de kamerprijs 334,67 dollar. Ook de opbrengst per kamer is dit jaar hoger. Het gemiddelde in de eerste vier maanden was ruim 324,48 dollar.