Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De rioolwaterzuiveringsinstallatie RWZI is voor Aruba een groot probleem. Aruba probeert van de Verenigde Naties hulp te krijgen om de capaciteit van deze installatie uit te breiden.

arurioolDe Arubaanse delegatie die nu in New York bij de waterconferentie is, lobbyt hiervoor. Dat zegt premier Evelyn Wever-Croes (MEP). ,,De regering is bezig om de RWZI te privatiseren, zodat de capaciteit kan worden uitgebreid. De installatie is heel oud. In die tijd was de populatie van Aruba kleiner. Ons land stimuleert landbouw, maar daarvoor is water nodig.”
Ze hoopt met haar pleidooi te bereiken dat grote landen de boodschap van kleine eilanden horen en steun willen bieden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.