Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De kustwacht, maritieme politie, het Korps Politie Aruba (KPA), Guarda Nos Costa en de Radarkamer hebben op 1 januari tijdens een gezamenlijke actie 23 ongedocumenteerde personen aangehouden en twee vaartuigen in beslag genomen.

AURillegalen2De aanhoudingen vonden plaats bij Arashi (Noord) en bij Santo Largo (Savaneta). De Radarkamer ontdekte in de nacht van zaterdag op zondag twee boten. De eerste boot werd ter hoogte van Arashi gezien. Het vaartuig probeerde land te bereiken. De centrale van de politie stuurde politiepatrouilles richting Arashi. De kustwacht voer er ook heen en slaagde erin de boot te onderscheppen. Er bevonden zich twee personen aan boord. Aan land werden 6 personen aangehouden. Zij hadden jerrycans bij zich en pakketten die op drugs leken.
De Radarkamer zag intussen bij Santo Largo een tweede boot. Opnieuw werden politiepatrouilles naar de locatie gestuurd en zij kregen vanuit de lucht hulp van de helikopter. De boot van de maritieme politie kwam ook in actie en onderschepte de boot, die al bezig was aan de terugweg. Aan boord bevond zich 1 persoon.
De diverse justitiële diensten schoten elkaar bij Santo Largo te hulp om te zoeken. Diverse agenten sprongen letterlijk tussen de mangroven in zee en daar troffen ze 14 personen aan die zich in de mangroven hadden verstopt. In totaal werden 13 mannen en 1 vrouw aangehouden.

Foto KPA


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.