Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Nederlandse Stichting Jantje Beton heeft op Aruba de mogelijkheden bekeken om speeltuinen te verbeteren. Veiligheid tijdens het spelen en op een gezonde manier afleiding hebben, staat daarbij centraal. Met dat doel was de directeur van de stichting onlangs op werkbezoek.

F14 ARU Jantje Beton speeltuinen RESERVEDe financiële situatie van Aruba maakt het onmogelijk om te investeren in het verbeteren van alle parken waar kinderen kunnen spelen. De regering heeft wel recent het speelpark bij hotel Costa Linda onder handen genomen. Die plek is voor kinderen nu veilig om te spelen. Ouders en kinderen maken daar al gretig gebruik van.

De stichting Jantje Beton heeft contact met het Centro pa Desaroyo Aruba (Cede Aruba). Directeur Dave Ensber-Kleijkers van Jantje Beton bezocht Aruba recent en werd over het eiland geleid door directeur Daniel Tecklenborg van Cede Aruba. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) was daarbij aanwezig. De portefeuille van Sociale Zaken valt onder minister Rocco Tjon (MEP), maar hij was op dat moment niet op het eiland.

Tijdens dat bezoek bleek dat Jantje Beton Aruba wil ondersteunen met speelplaatsen. In Nederland is Jantje Beton een bekende stichting en het doel is nu om uit te breiden binnen het Koninkrijk. De intentie is om speelplaatsen te ‘adopteren’, te renoveren en te zorgen dat de speeltuin voldoet aan hoge veiligheidseisen. Op Bonaire is dit onlangs ook gedaan en nu ligt de focus van de Stichting Jantje Beton op Aruba.

Premier Wever-Croes is bijzonder blij met het initiatief van de Nederlandse stichting. ,,De Arubaanse regering wil graag samenwerken met Jantje Beton. We verwachten dat we binnenkort weten op welke manier de stichting Aruba kan helpen.” De focus van de Stichting Jantje Beton ligt niet alleen op een speeltuin, maar er is een bredere visie. Kinderen moeten op een veilige manier kunnen spelen en op een gezonde manier afleiding hebben tijdens hun spelen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).