Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een delegatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) was in de week van 3 tot 7 oktober op Aruba.

F17 ARU hygiëne op schepenZe gaven een cursus over hygiëne aan boord van schepen.
De cursus heet ‘Ship Sanitation Certification’ op de CAS- en BES-eilanden. De cursus is vereist om als land te voldoen aan de International Health Regulations (IHR). Voor schepen gelden specifieke regels. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verantwoordelijkheid om de verspreiding van overdraagbare ziektes onder controle te houden. Daar horen de IHR bij.
Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Saba deden aan de cursus mee. Het ging om zeven inspecteurs van de Dienst Warenkeuring en Hygiëne van DVG. Zij gaven voorheen het Derating Certificate af, dat sinds 2005 onder de IHR valt. Aruba staat, door de deelname aan de cursus, op de lijst van de WHO en mag de IHR-certificaten afgeven.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).