Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Colegio Hilario Angela, Prinses Amalia School, Internationale School of Aruba (ISA) en EduCampus zijn officieel toegelaten als lid van Unesco. Ze zijn lid geworden van het Associated Schools Network (ASPnet).

Unesco statusDat betekent dat deze scholen de missie en visie van Unesco steunen en hun schoolprogramma daarop hebben aangepast. Het bereiken van deze status was een lang traject. Een medewerker van ISA heeft op haar Facebookpagina laten weten dat ze zeer trots is op het halen van de Unesco-status. ,,We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met de aanvraagprocedure. Het is ons gelukt en nu horen we bij ‘s werelds grootste schoolnetwerk, dat bestaat uit 12.000 onderwijsinstellingen in 182 landen.” ISA steunt de missie van Unesco om internationale dialoog, vrede, duurzame ontwikkeling en kwaliteitsonderwijs te promoten. Dat doet de school via lokale schoolprojecten, maar ook door mee te doen aan nationale, regionale of internationale projecten.
De scholen die bij het ASPnet zijn aangesloten, delen ervaringen met de andere lid-scholen wereldwijd. Ze ontwikkelen en testen innovatief onderwijsmateriaal en nieuwe leerbenaderingen op basis van de kernwaarden van Unesco. Deze materialen worden in het netwerk gedeeld.
Minister Xiomara Maduro (MEP) van Cultuur is voorzitter van de Nationale Commissie van Unesco Aruba. Zij reikte de scholen hun certificaat uit, dat gebeurde op de Internationale Dag van de Vrede, op 21 september. De bewindsvrouw feliciteerde alle leerkrachten met het feit dat ze werken op een Unesco-school en de leerlingen dat ze op een Unesco-school zitten.
Kenmerken van een Unesco-school zijn dat ze vrede promoten, kennis over vrede uitwisselen en zorgen dat er op de scholen begrip is voor verschillen, mensenrechten, cultuur en diversiteit. De scholen tonen affiniteit met wetenschap en innovatie en werken aan duurzame ontwikkelingen. Leerlingen van deze scholen zijn op de hoogte van de zeventien duurzaamheidsdoelen die de Verenigde Naties (VN) hanteren. De leerlingen van de vier Arubaanse scholen leren daarnaast hoe Aruba met deze duurzaamheidsdoelen omgaat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.