Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) geschiedenis gezwommen. Zwemmer Mikel Schreuders zette in de finale van de 100 meter vrije slag een tijd neer van 49.82 seconden en dat was goed voor goud.

ARUzwemgoudHet is voor het eerst dat de Arubaanse zwemselectie een gouden plak haalt tijdens de Odesur, zo maakt het Olympisch Comité Arubano (COA) trots bekend.
Schreuders zwom zondagochtend de halve finale van de 100 meter. Hij eindigde als zevende en deed daardoor mee aan de finale, later op de dag. In die finale zwom Schreuders tijdens de draai op de 50 meter al in de top 3-positie, zo beschrijft COA de wedstrijd. Bij het aantikken van de finish bleek dat hij eerste was en daarmee goud had gewonnen. Direct na de finish, toen hij uit het water kwam, gaf hij een eerste reactie. ,,Ik ben heel trots dat ik deze medaille voor Aruba heb gewonnen.”
Hij kreeg de gouden medaille omgehangen door Nicole Hoevertsz, secretaris-generaal van COA en lid van het Internationaal Olympisch Comité.
Het was een moment vol trotse emoties voor de Arubaanse delegatie. Hoevertsz liet in een reactie weten dat ze ‘vol geluk zit’ en heel dankbaar is dat Schreuders de eerste gouden medaille naar Aruba heeft gebracht. ,,Dit betekent zo veel en op verschillende manieren, dat zullen maar weinig mensen echt begrijpen. We zijn op de goede weg. Deze medaille is een grote stap op weg naar nog meer fantastische dingen die er voor de sport en voor het eiland gaan komen.”
COA-voorzitter Wanda Broeksma vertelt dat ze alleen maar hebben gegild. ,,Het is een ongelofelijk gevoel. Mikel was en is geweldig. Stel je voor, het evenement is in Paraguay en er doen sporters uit dit land mee. Ze worden toegejuicht in eigen land. En dan haalt een klein land als Aruba een gouden medaille!”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).