Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De stichting Ban Uni Man Pa Cria Nos Muchanan heeft financiële steun toegezegd gekregen van Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) en Kiwanis Clubs of Aruba. Hierdoor kunnen alle 800 kinderen die bij hen zijn aangemeld, hun ontbijt gewoon blijven krijgen.

F14 ARUontbijt schoolkinderen niet meer betaalbaar RESERVEDe stichting, opgericht door John Fun, trok maandag aan de bel met de mededeling dat ze noodgedwongen 300 van de 800 kinderen van de lijst moeten halen. ,,Het is onze trieste plicht om de bevolking te informeren dat we geen 800 kinderen kunnen helpen. We hebben elke maand een tekort van ongeveer 16.000 florin. Van dat bedrag kunnen we 300 kinderen ontbijt aanbieden. We zijn genoodzaakt om het aantal ontbijten met 300 te verminderen.” De stichting liet weten dat ze de beslissing betreurt, omdat voor veel van deze kinderen het ontbijt het enige voedsel is dat ze de hele dag krijgen.

De stichting kwam zelf met twee bezuinigingsmaatregelen. Vanaf dit schooljaar draagt Ban Uni Man Pa Cria Nos Muchanan niet meer bij aan de kinderopvang Trai Merdia. De scholen worden dus niet meer geholpen. Dit levert een besparing van 80 kinderen op. Daarnaast wordt de scholen gevraagd om de leerlingen goed te screenen en te kijken wie er echt hulp nodig heeft om ‘s ochtends te kunnen ontbijten. Op die manier hoopt de stichting dat nog eens 220 kinderen van de lijst kunnen worden gehaald. ,,Dit levert ons een besparing op van 30 procent. We kunnen niet anders.”

De stichting riep iedereen op die een alternatieve oplossing weet, om dit met ze te delen. De ceo van Ahata, Tisa LaSorte, reageerde op de oproep. Ze legde contact met de stichting en zegde toe om een donatie te doen. Van het geld dat Ahata beschikbaar stelt, moet Ban Uni Man Pa Cria Nos Muchanan alle kinderen kunnen blijven helpen. La Sorte wil ook een gesprek met het bestuur om te bespreken op welke andere structurele manier Ahata kan ondersteunen. ,,Ahata is een werkgeversorganisatie, die steun wil geven aan het toerisme en de economie. Daar hoort bij dat kinderen zich goed moeten kunnen ontwikkelen. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen de dag beginnen met een goed ontbijt. Dit helpt ze om zich te concentreren en om beter te leren”, aldus Ahata.

Ook Kiwanis Club of Aruba liet van zich horen. Zij organiseren elk jaar met kerst het project 'Christmas Ornaments', waarbij ze kerstversieringen verkopen. Elke versiering kost 25 florin. De opbrengst gaat naar Ban Uni Man Pa Cria Nos Muchanan. Het bestuur heeft besloten om dit jaar meer versieringen te verkopen, zodat Kiwanis op die manier meer donaties ontvangt. ,,We starten binnenkort met ons project en rekenen erop dat veel mensen de kerstversieringen zullen kopen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.