Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering gaat de begroting van 2022 versneld aanpassen en komt deze week met een nota van wijziging. Het kabinet hoopt op die manier tegemoet te komen aan de kritiek van het College Aruba financieel toezicht (CAft) en een aanwijzing te voorkomen.

ARUbegrotingVolgens berekeningen van het ministerie van Financiën komt het begrotingstekort namelijk uit op 148 miljoen florin en niet 227 miljoen florin. Dat is 79 miljoen florin lager dan de actuele begroting. De minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), maakte dit zondag bekend. De besparing van 79 miljoen florin wordt behaald door de economische groei van 8,8 procent in de begroting op te nemen. Maduro zegt ook dat personeelskosten van de overheid lager zullen uitkomen. Daarmee daalt het begrotingstekort naar 148 miljoen florin.
De bewindsvrouw benadrukt dat een nota van wijziging binnen de begrotingscyclus heel normaal is, alleen gebeurt dit meestal later in het jaar. Vanwege de dreigende aanwijzing heeft de regering besloten om deze week al met de wijziging te komen en dit naar het parlement te sturen. Het begrotingstekort van 2022 staat nu op 227 miljoen florin. Het parlement heeft deze begroting in april goedgekeurd.
De minister zal de Najaarsnota, zoals ze de nota van wijziging noemt, deze week naar het parlement sturen. Ook het CAft en de Raad van Advies krijgen de nota, want zij moeten advies geven over wijzigingen die de regering wil aanbrengen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).