Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Om het gebied bij Baby Beach te vernieuwen, organiseert de regering een openbare aanbesteding. Het bestek is bij Dienst Openbare Werken (DOW) verkrijgbaar. Op 31 augustus geeft de overheid meer details over het project. De openbare aanbesteding vindt plaats op 9 september.

F17 ARUopenbare aanbesteding Baby BeachToerisme-minister Dangui Oduber (MEP) maakte deze details bekend tijdens een persconferentie die werd gehouden op de locatie waar het project Baby Beach Waterfront Promenade moet komen. Daarbij waren ook directeur Ronella Croes van Aruba Tourism Authority (ATA) en directeur Marlon Croes van DOW aanwezig. Het project Baby Beach Waterfront Promenade maakt deel uit van het masterplan Sero Colorado. Met het project moet het hele gebied rond deze stranden verbeteren. Daarbij wil de regering aandacht hebben voor de natuur en duurzaamheid.

Bij Baby Beach komt een nieuw parkeerterrein en er wordt een rotonde aangelegd. Voor bezoekers komen er openbare toiletten. Ook komen er twee kiosken waar eten en drinken wordt verkocht. De focus moet hier komen te liggen op Arubaanse en Caribische hapjes. Het tennisveld moet worden vernieuwd en zal een multifunctioneel gebied krijgen met opties voor beachtennis en beachvolleybal.

De minister heeft een commissie opgericht die gaat samenwerken met DOW om er voor te zorgen dat het beleid voor de stranden goed wordt geïmplementeerd. De bedoeling is dat er palmbomen worden geplant, zodat er natuurlijke schaduw is. Dat voorkomt dat er veel palapa’s op het strand worden gebouwd.
Directeur Croes van ATA legt uit dat ATA het beleid Destination Marketing and Management Organization (DMMO) hanteert. De focus is gericht op aantrekkelijke locaties, waar veiligheid, dienstverlening en cultuur samenkomen. De stranden vallen onder DMMO. ATA heeft in de afgelopen jaren al meer projecten verbeterd, zoals bij Bushiri en Rodgers Beach. Nu is Baby Beach aan de beurt.

Oduber gelooft dat Baby Beach Waterfront Promenade zal fungeren als trekker voor andere projecten die vanuit de private sector komen. Toerisme is de pilaar van de economie. De regering wil kwalitatief goed toerisme bieden en toeristen trekken die geld hebben en willen besteden. Dat is de reden om te investeren in Baby Beach. De regering wil dat er meer toeristen naar San Nicolas komen, zodat er meer economische activiteiten zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.