Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aan de kust van Aruba zijn dit weekend pakketten drugs aangespoeld. De pakketten zijn door de autoriteiten uit het water gehaald. De kustwacht bevestigt dat het om een deel van de pakketten gaat die afgelopen woensdag tijdens een interceptie bij Bonaire in zee werden gedumpt.

drugs2Een aantal pakketten is zaterdag aan de noordkant aangespoeld. Ook bij Seroe Colorado zijn pakketten gezien. De zee was echter ruw, waardoor het de kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) wat tijd kostte om de pakketten uit zee te vissen. Daarna zijn de pakketten overgedragen aan de Sectie Georganiseerde Criminaliteit van het KPA.
Het gaat volgens de kustwacht om pakketten die op 10 augustus tijdens een interceptie door het stationsschip Zr.Ms. Groningen in zee waren gegooid.
Het schip kreeg via het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht Caribisch gebied de melding binnen van een verdacht vaartuig. Snelle onderscheppingsboten (Friscs) slaagden erin om het vaartuig te lokaliseren en te stoppen. Aan boord waren vijf verdachten die de illegale spullen al overboord hadden gegooid. Het ging om vijf pakketten, van bijna 550 kilo, die uit zee werden gehaald. Direct daarna kwam er nog een melding binnen van twee andere verdachte boten. Zij lagen naast elkaar, omdat de ene boot brandstof van de andere boot kreeg. Toen de verdachten zagen dat het stationsschip op hen afkwam, probeerden ze met een van de boten te ontsnappen. Dat lukte niet. De tweede en derde boot hadden in totaal 2.300 kilo cocaïne aan boord. Een deel van die lading was in zee gegooid. Zo hoopten de drugssmokkelaars van de ‘last’ af te zijn.
De pakketten zijn met het tij naar Aruba afgedreven en daar aangespoeld. De kustwacht benadrukt dat het dus niet om een nieuwe vracht gaat, maar om de smokkelactie die woensdag door de autoriteiten werd gestopt.

Foto Kustwacht


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).